INTERNATIONALE CAMPAGNE & ACTIEWEEK: SLUIT NAVO-VS BASES! 75 JAAR IS GENOEG!

Zannekinbond steunt en ondertekent deze oproep, die werd gelanceerd door het Anti-Imperialist Front, en roept samen met hen en vele andere verenigingen op tot actie op 4 april! Ieder wie deze verklaring eveneens wil ondertekenen, kan contact opnemen met ons of met het Anti-Imperialist Front.

ROEP 4 APRIL UIT TOT INTERNATIONALE DAG TEGEN NAVO!

DOE MEE AAN DE INTERNATIONALE WEEK VAN ACTIES TEGEN NAVO VAN 30 MAART tot 6 APRIL!

Wat is de NAVO eigenlijk?

NAVO betekent bezettingen, onderdrukking, oorlogsmisdaden, martelingen, moorden, armoede, explosies, onrecht, contraguerrilla, vijanden van de volkeren van de wereld! Het betekent isolatiegevangenissen, terreurwetten en desinformatie. Een organisatie om de hegemonie van de VS uit te breiden over de hele wereld.

DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA HEBBEN 750 BUITENLANDSE MILITAIRE BASES, VERSPREID OVER 80 LANDEN!

De NAVO heeft 91 bases in verschillende landen en ze zijn onderverdeeld in vier grote categorieën.

De eerste categorie is “afschrikking en verdediging”, met 48 bases. De tweede categorie is “operaties en missies” met 19 bases. De derde categorie is “projecteren van stabiliteit en bestrijden van terrorisme” met 22 bases. De vierde categorie is “NAVO-partnerschappen” met twee bases.

Imperialisme en collaborerende staten willen van de wereld een gigantische NAVO-basis maken. Van Ramstein Air Base in Duitsland tot Izmir Air Station in Turkije, tot Souda Naval Base in Griekenland en JFC Base Naples in Italië, het imperialisme bouwt steeds meer nieuwe bases om de winsten van de VS-EU over de hele wereld uit te breiden.

DE OPRICHTING VAN DE NATO, 4 APRIL 1949

 – De NAVO werd naar eigen zeggen opgericht op 4 april 1949 als een “pact voor militaire verdediging tegen de dreiging van het communisme”.

 – Het imperialisme met de Truman Doctrine en het Marshallplan was een georganiseerd plan om de hegemonie van de VS over de hele wereld te vestigen.

 – De NAVO is een imperialistische oorlogsmachine in dienst van het Amerikaanse en Europees expansionisme.

De NAVO bestaat momenteel uit 30 staten. Daarnaast staan Finland en Zweden op het punt om zich bij het bondgenootschap aan te sluiten.

Waarmee leidt het imperialisme, vooral de Verenigde Staten, de wereld?

a- STRATEGISCHE CONCEPTBESLISSINGEN van de NAVO

b – antiterreurwetten

Op de Vilnius top 2023 heeft men besloten:

a-) De NAVO zal op de aanval reageren met SACEUR (Supreme Allied Commander Europe). SACEUR wordt geleid door een Amerikaanse officier.

b-) Met de beslissing die in Vilnius is genomen, kan de Hoge Commandant van de NAVO in Europa nu operaties en aanvallen uitvoeren vanaf de bases daar, zonder de NAVO-organen van tevoren te raadplegen, dat wil zeggen, zonder zelfs de landen te informeren.

300.000 NAVO-troepen zullen in hoge operationele staat van paraatheid worden gehouden.

De VS en de NAVO willen een front tegen China bouwen, dat begint in Centraal-Azië, zich uitstrekt tot de Indische Oceaan en tot Zuid-Korea en Japan, inclusief de landen in het zuiden van China. De NAVO heeft de hele wereld uitgeroepen tot “strategische regio”. Omdat “de Verenigde Staten niet zonder een wereldsysteem kunnen” en in Vilnius deze beslissingen samen met de NAVO-landen hebben genomen om de hegemonie van de VS aan de hele wereld op te leggen.

Het imperialisme gebruikt de bases van de VS en de NAVO om alle onderdrukte mensen in de wereld aan te vallen. Ze gebruiken de bases om het Midden-Oosten aan te vallen, zoals Palestina, Jemen, Libanon, Irak en Afghanistan. Ze gebruiken ze om wapens naar Oekraïne te sturen om het naziregime van Zelensky te steunen. Ze gebruiken ze tegen de mensen in Afrika en Azië die in opstand komen tegen het imperialisme in hun landen.

De NAVO is als militair pact de gendarme van de imperialistische wereld. De NAVO is echter niet alleen een militaire structuur. De NAVO valt niet alleen landen binnen. Tegelijkertijd en voornamelijk, door gebruik te maken van desinformatie, “bezet ze de hersenen” van de volkeren van de wereld. De NAVO is de grootste terroristische organisatie ter wereld. Het doel van NAVO-toppen is om de landen van de wereld te veranderen in provincies van het Amerikaanse Rijk. De NAVO is de grootste bedreiging voor alle volkeren ter wereld. We moeten ons verenigen en vechten tegen het imperialisme en zijn collaborerende staten.

ALLE ONDERDRUKTE MENSEN VAN DE WERELD – LATEN WE ONS VERENIGEN EN VECHTEN TEGEN NATO!

ONZE GEMEENSCHAPPELIJKE VIJAND IS HET IMPERIALISME!

VERNIETIG DE NAVO – SLUIT ALLE BASES