Resolutie STOPWO3 Internationaal Initiatief over de terroristische aanslag op de Crocus Stadshallen

Zannekinbond ondersteunt en ondertekent de verklaring van het StopWO3 Internationaal Initiatief over de terroristische aanslag op de Crocus Stadshallen.

Een bloedige terroristische aanslag in de buitenwijken van Moskou, waarbij tientallen vreedzame, onschuldige mensen, waaronder kinderen, tieners en vrouwen, het slachtoffer werden, kan alleen maar leiden tot woedende verontwaardiging bij ieder mens van goede wil. Het aantal doden is nog niet volledig berekend; veel lichamen liggen nog onder het puin na de verschrikkelijke brand, maar het dodental bedraagt nu al meer dan 150 mensen.

Er zijn nog steeds geen officiële berichten over de directe en indirecte deelname van de inlichtingendiensten van het regime in Kiev en de NAVO-landen aan de organisatie van deze terreurdaad, maar de gearresteerde terroristen probeerden zich in Oekraïne te verbergen en kwamen in Rusland aan vanuit het grondgebied van de NAVO-landen.

Volgens officiële informatie zijn de vier directe daders van de terroristische aanslag, al degenen die mensen doodschoten en verbrandden, gevonden en in hechtenis genomen. Volgens voorlopige gegevens was er aan Oekraïense zijde een “raam” voor hen gemaakt om de staatsgrens over te steken. In totaal werden 11 mensen aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar alle handlangers van de terroristen: degenen die hen vervoer verschaften, vluchtroutes van de plaats delict planden en wapen- en munitieopslagplaatsen klaarlegden.

Oekraïense en westerse media benadrukken de nationaliteit van de daders van het misdrijf en proberen, door de gevaarlijke kaart van Russisch nationalisme te spelen, onder de Russische bevolking gevoelens te zaaien tegen arbeidsmigranten uit Centraal-Aziatische landen, hoewel de eigenaar van het Crocus-winkelcentrum waar de terroristische aanslag plaatsvond een etnische Azerbeidzjaan is.

Hoewel we vertrouwen hebben in het internationalisme van de Russische bevolking, wordt juist de poging van de Oekraïense en Westerse bourgeoisie om Rusland langs nationale grenzen op te splitsen sterk veroordeeld.

We rouwen diep om de slachtoffers en betuigen onze deelneming aan alle families van de slachtoffers van de tragedie in de Crocus Stadshallen. We wensen alle gewonden sterkte en een spoedig herstel.

Westerse retoriek kan anderen net zo min beïnvloeden als delen van het Westerse publiek. De criminele aard van het Westerse systeem is nu duidelijker voor grote delen van de wereld. Hun vuile oorlogen in Oekraïne tegen Rusland, Palestina, Syrië, Libië en de oorlogen die ze voorbereiden tegen andere onafhankelijke staten worden door niemand gesteund, behalve door een paar vazalstaten.

We vertrouwen erop dat het Russische volk zal opstaan tegen deze nieuwe daad van agressie en eindelijk de bloedige uitbreiding van de NAVO naar het oosten zal stoppen, in het belang van de hele wereld.

Bron: https://internationalpeaceconference.info/2024/03/30/resolutie-over-de-terroristische-aanslag-op-de-crocus-stadshallen/