Internationale Vredesconferentie in Rome: 27 & 28 oktober

Zannekinbond onderschrijft de oproep om deel te nemen aan de internationale vredesconferentie die op 27 en 28 oktober zal plaatsvinden in Rome.

“De botsing tussen Rusland en Oekraïne, als gevolg van de directe betrokkenheid van de NAVO, dreigt een derde wereldoorlog te ontketenen.

De Euro-Atlantische elites rechtvaardigen hun directe steun aan het marionettenregime in Kiev als ‘noodzakelijk om de Russische agressie af te slaan’.

In werkelijkheid is de echte agressor de VS-NAVO-EU-coalitie, die van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie profiteerde om heel Oost-Europa economisch en politiek te onderwerpen om Rusland te omsingelen en te verslaan. De laatste stap in deze strategie zou de definitieve annexatie van Oekraïne bij de NAVO en de Europese Unie zijn, en dus een regimewissel in Moskou.

Alleen dwazen en vergeetachtigen kunnen geloven dat de blokkade onder leiding van de Verenigde Staten deze oorlog heeft ontketend om de principes van democratie en zelfbeschikking van volkeren te verdedigen. De waarheid is dat deze blokkade, na de Euromaidan-coup te hebben gesteund, het Oekraïense leger en neonazigroepen heeft gefinancierd en bewapend om ze tegen de Donbass-republieken en Rusland zelf op te zetten. De waarheid is dat het VS-NAVO-EU blok het Oekraïense volk gebruikt als kanonnenvoer om zijn suprematie te vestigen en zo te voorkomen dat er een multipolaire orde ontstaat die gebaseerd is op respect voor de volkeren en de soevereiniteit van naties. Als deze blokkade erin slaagt Rusland te onderwerpen, staan de deuren wijd open voor een oorlog tegen China.

Het voorkomen van een derde wereldoorlog is de eerste plicht van iedereen die het welzijn van de mensheid ter harte gaat. Het is daarom noodzakelijk om een grote/sterke internationale coalitie op te bouwen voor vrede en broederschap onder de naties.

Zo’n alliantie moet de verschillende zielen die strijden tegen militarisme en imperialisme in al hun vormen in beweging kunnen zetten. Om dit proces op gang te brengen nodigen we jullie uit om deel te nemen aan de Europese Vredesconferentie die op 27 en 28 oktober 2023 in Rome zal plaatsvinden.

Als ondertekenaars van deze oproep vragen we om:

● de onmiddellijke stopzetting van wapentransporten naar Oekraïne;
● stopzetting van de sancties tegen Rusland en van de russofobe campagne;
● het ongeldig verklaren van de verklaring waarin Rusland als terroristische staat wordt veroordeeld;
● een wapenstilstand tussen de strijdende partijen;
● een werkelijk neutraal en democratisch Oekraïne;
● de stopzetting van de wapenwedloop en de ontbinding van de NAVO.

Tenslotte roepen we de volkeren op om te strijden tegen alle vormen van imperialisme en nationalistisch chauvinisme en pleiten we voor de komst van een multipolaire wereld gebaseerd op respect voor elk volk en alle nationaliteiten.”

Bron: International Peace Conference